onsdag 12 november 2014

TÄVLING: Vinn Staffan Nordstrands "Byggfirman"

Vi lottar ut fem signerade exemplar av vår gästbloggare Staffan Nordstrands "Byggfirman". För att vara med och tävla svarar du på frågan nedan och skickar ditt svar, samt namn och adress till bokboxen@akademibokhandeln.se.

Senast tisdagen den 18 november vill vi ha ditt svar.

Lycka till!

I sin Sydostasientrilogi skriver Staffan Nordstrand om hmongfolket. Folkgruppen figurerar även i film av Clint Eastwood. Vilken?

1. Broarna i Madison County
X. Gran Torino
2. Million Dollar Baby

Här kan du läsa Staffan Nordstrands text från i måndags.


Om boken: Byggfirman är en fängslande nyckelroman om korruption och människohandel i den svenska byggbranschen där vi får följa sex familjer i deras vardag under en vecka i dramatik, med spänning, intriger, kriminalitet, humor, handel med byggarbetare, sex och samlevnad.

»Fy fan vad skönt att äntligen få iväg dem i morgon! Jag har varit orolig länge för att polisen, facket eller någon tidning skulle komma hit och få se hur de bor och jobbar. De har ju inget arbetstillstånd och varenda krona har jag betalat dem svart. Skit luktar de också.«

Adrian och Lena har haft svart arbetskraft från Baltikum inhyst i en husvagn på tomten under det senaste året. Men nu är huset färdigbyggt och Adrian vill två sina händer. Fast problemen är inte så lätta att lämna.

Bokens Beata lyckas lämna prostitutionen och Sverige, men för andra går det illa. Kalle och Mia blir omhändertagna av polisen vid hemkomsten från middagen i berättelsen. Kalle döms till fängelse och Mia skiljer sig från honom. Iwona och Fredrik blir påkomna av Skattemyndigheten vid en senare utredning och tvingas lämna ifrån sig allt efter en sköntaxering. Pelle och Eva flyttar till Danmark efter husbranden som deras grannar misstänker är anlagd. Zen fortsätter att driva byggbolag, fortfarande med svart arbetskraft. Adrian och Lena skiljer sig två år efter att huset står klart.

Byggfirman bygger på autentiska livsöden. Alla brott, transaktioner, dödsfall, platser och händelser har sin motsvarighet i verkligheten, vilket inkluderar miljonrullningen vid byggnationerna i Stockholm kring Globen, Södra stationsområdet, Berns, Vasaterminalen och Södersjukhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar