tisdag 27 september 2016

Dubbelt upp av skånska författare på Center Syd!

Nu på lördag har du chansen att träffa två lokala superstjärnor i vår butik på Center Syd!


Först ut är Anders de la Motte!


Om boken: "En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder. Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut."

Om författaren: Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015.

Löser av Anders klockan 13:00 gör Mattias Edvardsson!


Om boken: I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet – och kanske av hela livet.
Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.
Men minnet är inte alltid pålitligt. Och vad är egentligen viktigast: att förhålla sig precist till sanningen eller att berätta en bra historia?


Om författaren: Mattias Edvardsson är född 1977 och uppvuxen i Trelleborg. Nu bor han utanför Lund med sambo och två barn. Han har tidigare givit ut två ungdomsböcker på Opal och två romaner på Parabellum Nord. När han inte skriver böcker arbetar han som gymnasielärare i svenska och psykologi.


Välkommen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar